De Bibliotheek levert waarde - de Nationale Bibliotheekpas

Sleutelproject VOB Branchestrategie 2012-2016

Log in of registreer om lid te worden van deze groep of hem te volgen.
You are not authorized to access this content.
 • Zichtbaarheid: 
  Open groep
  Omschrijving: 

  De bibliotheek maakt je lever rijker. Een leven lang kun je er leren, lezen, je ontspannen, je verdiepen, je verbazen, met elkaar in gesprek gaan en heel wat wijzer worden. De drempel is laag, de openbare bibliotheek is voor iedereen. Daarmee levert de Bibliotheek de samenleving waarde, steeds weer opnieuw, ook in een snel veranderende omgeving.

  Met de notitie " De bibliotheek levert waarde 2012-2016" heeft de VOB haar strategische agenda invulling gegeven. Eind oktober 2012 organiseerde de VOB een werkconferentie in de Rode Hoed. Hier zijn met verschillende spelers uit het veld (BNL, KB, NBD/Biblion Plusbibliotheken, SIOB, SPN) afspraken gemaakt om gezamenlijk een aantal speerpunten te realiseren. Het gaat dan om de concrete uitwerking van de, in de branchestrategie benoemde sleutelprojecten:

  • de Nationale Bibliotheekpas; waarde leveren door landelijke toegankelijkheid en de ontwikkeling van de Bibliotheek als landelijke servicepunt voor informatie (trekker SPN).
  • de Nationale Bibliotheek Catalogus; waarde leveren door content van bibliotheken, publieke gefinancierde organisaties en commerciële leveranciers te ontsluiten. Via de NBC kan de klant lenen en kopen, streamen en downloaden, in de bibliotheek, thuis, op het werk en onderweg (trekker SIOB).
  • de Nationale B-reader; de landelijke merkidentiteit van de Bibliotheek biedt kansen om (potentiele) klanten te bereiken met een consequente, aansprekende propositie. Om dicht op de huid te komen van de klant voor diensten en marketing komen we met een B-reader. Deze e-reader draagt ons beeldmerk en biedt allerlei voordelen (trekker VOB).
  • Ondernemerschap; waarde leveren aan individu en samenleving als fysiek en digitaal informatieknooppunt door maatschappelijk te ondernemen. Het effect van deze strategie is deuren open voor een rijker leven (trekker VOB).

   

  In deze groep kunt u meer informatie vinden over het sleutelproject de Nationale Bibliotheekpas en alle bijbehorende documenten.