Avatar

Kenniscirkel PiëzoMethodiek

Communicatie P. plaatste in de groep Vluchtelingen op 04/01/2018 - 15:10 het volgende evenement:

“PiëzoMethodiek helpt mensen te worden hoe ze echt zijn”

Het bevorderen van zelfredzaamheid en de maatschappelijke participatie van burgers staat hoog in het bibliotheekvaandel. Vooral als het gaat om kwetsbare doelgroepen zoals laaggeletterden, laagopgeleiden en mensen met een migratie-achtergrond. Met ondersteuning van de PiëzoMethodiek krijgen mensen de gelegenheid zich te ontwikkelen naar een voor hun gewenste en passende rol in de maatschappij. Piëzo is vergelijkbaar met de participatieladder met een koppeling aan een deelnemersvolgsysteem. ProBiblio organiseert op 13 februari een kenniscirkel over Piëzo.

In samenwerking met de Stichting Piëzo en de Bibliotheek Oostland organiseert ProBiblio een Kenniscirkel over de zogeheten PiëzoMethodiek. Piëzo staat voor Participatie, Integratie en Emancipatie in Zoetermeer. Inmiddels wordt al in dertien gemeenten met de PiëzoMethodiek gewerkt. De bibliotheek is daarbij veelal een van de partners. Piëzo is een kristal dat gebruikt wordt voor ontstekingen. Piëzo laat een vonk ontstaan in en tussen mensen. Vanwege de goede resultaten is de verwachting dat het komende jaar meer gemeentes (en bibliotheken) met de methodiek gaan werken.

Met de PiëzoMethodiek krijgen mensen de gelegenheid zich te ontwikkelen naar een voor hun gewenste en passende rol in de maatschappij. Daarbij wordt uitgegaan van het talent van mensen om zichzelf verder te ontplooien en een maatschappelijk netwerk op te bouwen. Het geeft mensen de ruimte om zelf te ontdekken wat hun talenten zijn en hoe ze die willen gaan én kunnen benutten. De activiteiten van Piëzo zijn gericht zijn op taalverwerving, maatschappijoriëntatie, beroepsgerichte en laagdrempelige educatieve activiteiten.

Lees meer en schrijf direct in!

 

dinsdag, 13 februari, 2018 - 10:00 t/m 14:00
Congres / Kennisdag