Avatar
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Janneke S.

FBN Makerparty: Hoe ontwikkelen we als bibliotheek...

Janneke S. plaatste in de groep Kenniskring 0-18 op 07/11/2017 - 12:33 het volgende evenement:

 FBN Maker Party
“It’s a place to network, innovate and make a difference.”

Een inspirerende, creatieve, leuke en uitdagende training, bestaande uit een set workshops, lezingen en challenges voor bibliothecarissen en bibliotheekmedewerkers die zich bezighouden met digitale geletterdheid, onderwijs en makerspaces/fablabs/medialabs/coderdojos, etc.

Wat ga je doen?
Tijdens de Maker Party gaan we ons onder deskundige begeleiding onderdompelen in de nieuwe digitale technieken zoals 2d- en 3d-ontwerpen, 3d-printen, vinyl- en lasersnijden en coderen. Drie dagen lang gaan we leuke en/of zinvolle dingen maken om onze creatieve- en technische vaardigheden verder te ontwikkelen. Ook gaan we in kleine groepjes een eigen workshop of les ontwikkelen en de processen hiervan digitaal vastleggen. Je hoeft geen technisch expert te zijn om mee te doen aan de MakerParty.

Wanneer
Het is een 3-daagse training en vindt plaats op donderdag 30 november, vrijdag 1 december en zaterdagochtend 2 december 2017. In februari 2018 is er een terugkomdag waarop we ervaringen met elkaar uitwisselen en het FBN Maker Party werkboek presenteren. Alle resultaten komen vanzelfsprekend beschikbaar voor het Fries Bibliotheken Netwerk.

Programma
Het Maker Party thema van donderdag is “Van idee naar concept”. Vrijdag staat het programma in het teken “Van Concept naar prototype” en zaterdag gaan we “Van Prototype naar productie”.
Het volledige programma vind je op http://www.makerpart...

Kosten
Deelname aan de Maker Party en de terugkomdag is voor bibliotheekmedewerkers uit het Fries Bibliotheken Netwerk gratis en voor deelnemers van buiten het netwerk € 695,- exclusief BTW. De kosten zijn inclusief 3x lunch, 2x diner, drinken en versnaperingen.

Wil je meedoen?
Je kunt je opgeven via secretariaat@bfrl.nl. Het maximaal aantal deelnemers is 30, dus wees er snel bij!
Heb je inhoudelijke vragen over de training, dan kun je terecht bij Aan Kootstra.

NB:
Doug Belshaw, auteur van The Essential Elements of Digital Literacies, zal éxclusief voor onze Maker Party een TEDtalk-achtige videopresentatie maken! Dit vormt ongetwijfeld een mooie introductie op de centrale vraag van de FBN makerparty: Hoe ontwikkelen we als bibliotheek zélf activiteiten op het terrein van digitale geletterdheid en welke skills hebben we nodig om dat te kunnen doen en uit te voeren?

Doug Belshaw’s acht elementen van digitale geletterdheid vormen de basis van de FBN Maker Party. (zie bijlage).

Maker Party is een concept dat is ontwikkeld door de Mozilla Foundation.
https://learning.moz...
 

donderdag, 30 november, 2017 (Hele dag) t/m zaterdag, 2 december, 2017 (Hele dag)
Training / Workshop
Bibliotheekservice Fryslan
Zuiderkruisweg 4
8938 AP Leeuwarden
Download iCal: in mijn agenda plaatsen