Avatar

Beurs 100% bibliotheken: Delen maakt je rijker!

Kim L. plaatste in de groep Route 2020 op 19/09/2017 - 08:21 het volgende evenement:

De beurs waar innovatie concreet wordt

 

Bibliotheken in Nederland ontwikkelen zich razendsnel. Ze spelen vindingrijk in op hun veranderende rol in de samenleving. Met het DoeProgramma Route2020 heeft de VOB de afgelopen anderhalf jaar heel veel kennis en goede initiatieven verzameld en aangejaagd. Van, voor en door bibliotheken. Op 20 november 2017 organiseert Route 2020 een inspirerende beurs in Cultura Ede om al deze kennis en ervaring samen te brengen. Om andere bibliotheken en maatschappelijke partners te inspireren en ondersteunen bij het zetten van vervolgstappen op het innovatiepad.

Kom daarom 20 november naar Ede en ga rijker naar huis!

 

Delen maakt je rijker. Op de beursvloer wisselen de betrokken bibliotheken en hun samenwerkingspartners graag hun bevindingen uit met strategen én uitvoerders. Ga op de beursvloer in gesprek over­­­­thema’s die jou bezighouden. Zoals de Gratis Bieb, samenwerken in een Multifunctionele Accommodatie, werken met mensen met een arbeidsbeperking, de digitale Bibliotheek, een community vormen met jongeren, of met ondernemers. Vind uit of de Parelprojecten die voor Route2020 geselecteerd zijn ook iets zijn voor jouw gemeente. En leer van hen over hoe je jongeren uit het voortgezet onderwijs meer kunt laten lezen, hoe je met een innovatieteam na kunt denken over de bibliotheek van de toekomst of hoe je studenten ongestoord kunt laten studeren.

De landelijke campagne De bibliotheek maakt je rijker krijgt ook een centrale rol tijdens de beurs. Laat je inspireren hoe je deze campagne kunt vertalen naar de lokale bibliotheek.

 

DOEN is het nieuwe denken. De Beursvloer is de laatste PleisterPlaats van Route 2020. Maar natuurlijk gaat de reis dóór om vernieuwing in Bibliotheekland uit te proberen en te realiseren. VOB, KB en SPN vertellen op 20 november over de bijdrage die zij leveren aan die DOE-kracht. Prinses Laurentien moedigt ons aan. Zij is in Cultura op haar plek als fan van bibliotheken die denken vanuit de toekomst. DOE: schrijf je nu in!

 

http://www.debibliot...

 

Neem vooral een introducee mee uit een andere wereld dan die van de bibliotheken: ambtenaren en bestuurders, ondernemers, welzijns-, cultuur- en onderwijspartners.

Ben je die ambtenaar, bestuurder, ondernemer of welzijns-, cultuur- of onderwijspartner?
Kom je dan vooral laten inspireren, luisteren, kijken en meepraten en schrijf je nu in!

maandag, 20 november, 2017 - 10:00 t/m 16:30
Congres / Kennisdag
Cultura Ede
Molenstraat 45
6711 AW EDe
Download iCal: in mijn agenda plaatsen