Avatar

Training Werken met de Monitor de Bibliotheek op s...

Communicatie P. plaatste in de groep de Bibliotheek op school - basisonderwijs op 17/08/2017 - 15:04 het volgende evenement:

Bibliotheken en scholen zijn partners op het gebied van lezen en leesplezier. Om resultaten goed te kunnen meten, is er de Monitor de Bibliotheek op school. Op basis hiervan kun je met de scholen specifieke doelen van samenwerking benoemen en gerichte activiteiten inzetten.

De Monitor bevat drie digitale vragenlijsten:

één voor kinderen (van groep 4 t/m 8)
één voor leerkrachten
één voor leescoördinator en leesconsulent

De Monitor staat open van eind oktober 2017 tot eind januari 2018. Jaarlijks wordt dit herhaald waardoor je de resultaten over de jaren kunt vergelijken. Vorig jaar hebben meer dan 140.000 kinderen en bijna 15.000 leerkrachten de Monitor ingevuld. Deze landelijke cijfers vormen een benchmark om de scholen in jouw werkgebied of gemeente tegen af te zetten. Vanuit de landelijke monitorgegevens ontvangt jouw Bibliotheek eigen standaardrapportages. Vervolgens analyseer je de resultaten van de standaardrapportage, voegt eventueel een maatwerkrapportage toe, presenteert de analyse op school en maak je op basis hiervan nieuwe afspraken. Per school kost dit 10 á 15 uur.

Voor wie
De training is bedoeld voor leesconsulenten en specialisten Educatie die dit jaar voor het eerst met de Monitor willen werken. Ook als jouw bibliotheek niet expliciet binnen de Bibliotheek op school met scholen samenwerkt, ben je welkom op deze training. Kern is dat je de resultaten wilt meten van jullie samenwerking met het onderwijs en dit voor het eerst doet.

Lees meer en schrijf je in!

dinsdag, 3 oktober, 2017 - 13:00 t/m 16:30
Training / Workshop