Avatar

Talkshow "Supergezond?! - invloed van (social) med...

Heide G. plaatste op 17/03/2017 - 07:58 het volgende evenement:
donderdag, 23 maart, 2017 - 19:30 t/m 21:30

Diëten, superfoods en detoxing: we worden overspoeld met voedingsadviezen. Informatie is door het internet makkelijker toegankelijk dan ooit en iedereen kan een eigen foodblog of -vlog starten. Discussies over brood, zuivel en vruchtensappen vullen tv-programma’s en menig Instagram-feed barst van de supergezonde gerechtjes en strakke lichamen. Hoe verhouden jongeren zich tot al deze media-uitingen en waar waar ligt de grens? Wat als gezond eten een ongezonde obsessie wordt? In deze talkshow voor (professionele) opvoeders spreken we met experts over beïnvloeding van jongeren, de grenzen van gezond eten en tools om daar met jongeren over te praten.

Programma

19:30 uur Welkom en experts aan het woord

Prof. dr. Eric van Furth, hoogleraar eetstoornissen aan de Universiteit Leiden, doet onderzoek naar orthorexia nervosa, een eetstoornis waarbij sprake is van een obsessie met gezond eten. Hoe ontstaat deze stoornis? Waarom komt deze juist nu veel voor en wat is de relatie met de media?

Danique Hoofwijk, hoofdredacteur van Girlscene.nl, vertelt hoe zij als mediamaker invulling geeft aan hun verantwoordelijkheid ten opzichte van de jonge consument.

Hoe ga je als (professionele) opvoeder om met signalen van een dreigende eetstoornis? Psycholoog Clarisse van Gorkom geeft handvatten om met jongeren te praten.

Danique van der Ven vertelt als ervaringsdeskundige met de eetstoornis boulimia nervosa haar verhaal. Ze blogt en vlogt sinds kort voor Stichting Proud2bme. 

21:15 uur:  Panelgesprek met de sprekers
Hoe pakken we deze problematiek aan als mediamakers, zorgprofessional of opvoeder? Vragen uit het publiek en scherpe moderatie van Nick Schoemaker zorgen voor een levendig gesprek.

Beeld en Geluid organiseert Supergezond?! in samenwerking met Mediawijzer.net en in het kader van de tentoonstelling Let’s YouTube. Deze tentoonstelling gaat over de impact van YouTube op ons leven, en heeft in de maand maart het thema food. De tentoonstelling is voorafgaand aan het programma te bezoeken.

​Donderdag 23 maart 19.30 - 21.30 uur | Tickets: €7,50 

Congres / Kennisdag
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Mediaparkboulevard 1
1217 WE Hilversum
Download iCal: in mijn agenda plaatsen