Avatar
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Marc R., Marja H., Johan H.

Waardeer jij Wikipedia? Doe dan wat terug, voeg ee...

Olaf J. plaatste in de groep Wikipedia in de Openbare Bibliotheek op 03/01/2017 - 13:41 het volgende bericht:

Beste collega,

80% van alle Nederlanders gebruikt Wikipedia, jij waarschijnlijk ook. Dan vind je het fijn als de informatie die je leest ook echt betrouwbaar is. Goede bronverwijzingen helpen daar enorm bij.

Net als vorig jaar organiseert Wikipedia van 15 januari t/m 3 februari 2017 One Librarian, One Reference (#1Lib1Ref). Het doel van deze wereldwijde actie is om elke medewerker van een bibliotheek (ten minste) één betrouwbare bronverwijzing aan een Wikipedia-artikel toe te laten voegen.

Daarom wil ik je graag drie dingen vragen :

  1. Om zelf vanaf 15 januari (ten minste) één bronvermelding aan een Wikipedia-artikel toe te voegen. Hoe je dat doet lees je in de handleiding die ik heb bijgevoegd. Die is trouwens ook te downloaden op https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Handleiding_1Lib1Ref_Nederlands.pdf
     
  2. Om je collega's binnen je bibliotheek(netwerk) op te roepen ook aan de actie mee te doen. Stuur de handleiding door, op die manier kunnen zij zien hoe ze zelf een bronvermelding kunnen toevoegen. Wil je de handleiding aanpassen (schrijfstijl, logo's, extra uitleg toevoegen etc.)? Daarvoor heb ik ook een Word-versie bijgevoegd.
     
  3. Roep via social media je relaties & vrienden op om ook mee te doen (hashtag #1Lib1Ref). De actie staat ook open voor niet-bibliotheekmedewerkers. Daarbij kun je de URL  van de handleiding gebruiken.

 

Alvast heel hartelijk bedankt! Als je vragen hebt, laat het me dan vooral meteen weten.

Met vriendelijke groeten,

Olaf Janssen

Wikipedia & open data coordinator

Koninklijke Bibliotheek
olaf.janssen@kb.nl
+31 (0)70 3140 388
@ookgezellig