Agenda (Openbaar) - per maand

Alleen wie/wat ik volg

maart 2019

21
mrt
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Debbie H.

Collegadag 2019 - netwerken met collega's in het s...

Debbie H. plaatste in de groep De Praktijkbieb 1 week 6 dagen geleden het volgende evenement:
21 mrt 2019 11:30 t/m 17:00
Training / Workshop

De collega’s die bij je eigen bibliotheek werken kom je vaak als vanzelf tegen – tijdens het werk zelf, een overleg of jullie eigen Collegadag. Maar hoe zit het met medewerkers van andere bibliotheken die net als jij activiteiten organiseren in het sociale domein? Bij het organiseren van activiteiten in dit dynamische domein kom je vaak iets tegen waar je geen of weinig ervaring mee hebt. Dan is het handig om ook deze collega’s te kennen. Je hoeft natuurlijk niet alles zelf te bedenken!

Voor wie?

Deze Collegadag is interessant voor alle bibliotheekprofessionals die activiteiten organiseren in het sociale domein.

Programma

Dit jaar is het thema van onze Collegadag ‘netwerken’.

In een ‘anders dan anders’ omgeving ben je hard aan het werk met de voorbereidingen van je activiteiten in het sociale domein.

Als je naar huis gaat…

  • Heb je nieuwe collega’s leren kennen;
  • Weet je hoe zij het organiseren van activiteiten aanpakken;
  • Wat daar super goed bij gaat;
  • Wat ze daarin willen verbeteren;
  • Hoe ze dat gaan doen;
  • Heb je van hun ervaring geleerd en voor jezelf ook bovenstaande vragen beantwoord;
  • Genoten van de historische binnenstad van Amersfoort;
  • Genoten van de lekkere lunch bij het Kannetje en de borrel bij de 4 Gebroeders;
  • Weet je je nieuwe collega’s ook na vandaag makkelijk te vinden als je vragen hebt...

 

Vanaf 11.30 uur ben je van harte welkom bij 't Kannetje in hartje Amersfoort, er staat een lekkere lunch voor je klaar. Tussen de broodjes vind je grappige, luchtige vragen voor een verrassend gesprek. Van 13 tot 15 uur maak je tijdens een stadswandeling kennis met deze mooie stad en met elkaar. In kleine groepjes beantwoord je steeds een inhoudelijke vraag. De antwoorden verzamelen we in een inspiratiedocument voor alle deelnemers. We sluiten de dag af met een hapje en een drankje tot uiterlijk 17 uur.

Ben jij er ook bij?

We zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Zo krijgen de deelnemers deze week een korte vragenlijst waarmee we de groepjes voor de stadswandeling in gaan delen. Wil je meedoen? Meld je dan snel aan via bastiaan@levendesoll... of kijk op de website van De Levende Sollicitatiegids voor meer informatie.

't Kannetje
Lieve Vrouwestraat 11
Amersfoort
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
22
mrt

Symposium Grip op Gastvrijheid 22 maart De Bibliot...

Joost Z. plaatste op 26/02/2019 - 21:54 het volgende evenement:
22 mrt 2019 9:30 t/m 13:00
Congres / KennisdagTraining / Workshop

Symposium Grip op Gastvrijheid

Vrijdag 22 maart 2019

09.30 – 13.00 uur De Bibliotheek Deventer

Aandacht voor gastvrijheid is al lang niet meer beperkt tot hotels en restaurants. Overal waar dienstverlening een rol speelt is gastvrijheid van belang. Gastvrijheid is iets waar een organisatie zich mee kan onderscheiden. Ook in bibliotheken krijgt gastvrijheid terecht steeds meer aandacht.

Maar hoe geef je invulling aan gastvrijheid? Hoe kan je als organisatie gastvrij zijn? Weten we eigenlijk wel precies wat gastvrijheid is? En wat ervaren onze gasten eigenlijk als gastvrij? 

Op basis van haar promotieonderzoek naar de beleving van gastvrijheid deelt Ruth Pijls (Hoofddocent/Onderzoeker van Saxion Hospitality Business School) de laatste inzichten over gastvrijheid. Nieuwe kennis en voorbeelden maken het begrip gastvrijheid concreet. 

Met de inzichten uit het promotie onderzoek gaan de deelnemers van het symposium in een workshop aan de slag met hoe gastvrijheid kan worden vertaald naar tastbare aspecten van de organisatie. De workshops vinden plaats in co-creatie met Saxion, Rijnbrinkde Hostmanship Group en de Bibliotheek Deventer.

De Bibliotheek Deventer (genomineerd als Beste Bibliotheek 2019) ontvangt u graag op 22 maart vanaf 09.30 uur. U bent van harte welkom in onze nieuwe bibliotheek, Stromarkt 18 te Deventer.

Het symposium is gratis te bezoeken voor medewerkers, staf en management van (bibliotheek)organisaties met een hart voor dienstverlening. 

Inloop vanaf 09.30 uur, aanvang om 10.00 uur en afsluitende netwerk lunch om 13.00 uur.

Aanmelden en info, graag per mail via Marktmeesters@biblio... ovv Grip op Gastvrijheid.

De Bibliotheek Deventer
Stromarkt 18
7411PK Deventer
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
De Bibliotheek Deventer
uitklappen (lees verder)inklappen
26
mrt
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Miranda S.

26 maart Landelijke collectiemiddag

Elma L. plaatste in de groep Collectie op 21/02/2019 - 10:38 het volgende evenement:
26 mrt 2019 13:00 t/m 17:00
Congres / Kennisdag

Dag allen,

Op 26 maart organiseren we bij de KB een landelijke collectiemiddag voor managers, collectioneurs en programmamakers van Openbare Bibliotheken! Bekijk hier het volledige programma en meld je aan.

Graag tot dan!

Hartelijke groet,

Elma

 

Koninklijke Bibliotheek
Prins Willem-Alexanderhof 5
2509 LK Den Haag
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
28
mrt
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Leyla T.

DURF! Meet-up Arbeidsvitaminen Programma bekend!

Leyla T. plaatste op 28/02/2019 - 17:56 het volgende evenement:
28 mrt 2019 8:00 t/m 10:00
Training / Workshop
Voor de één is het koffie, voor de ander fijne collega's. De benodigde arbeidsvitaminen voor een ideale werkdag verschillen per medewerker. Waar we het vermoedelijk wel allemaal over eens zijn is dat er meer bewogen mag worden op de werkvloer. We zitten gemiddeld meer dan acht uur per dag. Welk effect heeft dit op de gezondheid? Hoe zorgen we ervoor dat minder zitten en meer bewegen op de werkvloer? Hoe houden we onszelf en onze collega's vitaal? En welke effecten heeft meer bewegen op de prestaties en de creativiteit? We ontvangen je graag om 07.45 uur bij Cubiss in Tilburg. Naast een ontbijt trakteren we je weer op een ochtend vol nieuwe inzichten, prikkelende verhalen en beweging. Programma 07.45 uur – Ontvangst 08.00 uur – Welkom DURF! en Carla Scholten | Embedded Fitness 08.20 uur – Minder zitten en meer bewegen | Peter Verbeek | Itsmylife Dat we Europees kampioen zitten zijn met 8,7 uur gemiddeld per dag is onderhand wel bekend. En dat dit vele zitten slecht is voor onze gezondheid, weten we inmiddels ook wel. Maar hoe kunnen we nu deze slechte gewoonte leren doorbreken? Peter Verbeek van Itsmylife neemt ons aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden (o.a. bij Bibliotheek Eindhoven en Bibliotheek Midden-Brabant) mee en geeft een aantal concrete tips hoe we minder kunnen zitten en meer kunnen bewegen gedurende onze (werk)dag. 09.00 uur – Dansen op de werkvloer - Sophie Verdaasdonk Weten dat je meer moet bewegen, is niet hetzelfde als het daadwerkelijk doen. Want met denken en praten over bewegen, kom je die stoel niet af. Wat is hiervoor nodig? Het zelf ervaren! Kom daarom samen met Sophie Verdaasdonk in beweging en ervaar hoe beweging zorgt voor meer energie én hoe je het bovendien zelf makkelijk kan toepassen in je eigen (werk)leven. 10.00 uur – Einde Meet-up Praktisch Wanneer: Donderdag 28 maart van 08.00 - 10.00 uur Parkeren: Er is voldoende parkeergelegenheid rondom Cubiss Kosten: De DURF Meet-up is gratis toegankelijk en inclusief een ontbijt vol vitaminen. Meld je uiterlijk 26 maart. Aanmelden via: https://www.cubiss.n...
Cubiss
Statenlaan 4
5042 RX Tilburg
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
28
mrt
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Robin V.

Training Design Thinking voor Bibliotheken

Robin V. plaatste in de groep Innovatie op 20/02/2019 - 13:12 het volgende evenement:
28 mrt 2019 9:00 t/m 29 mrt 2019 10:00
Training / Workshop

Aanmelden kan via www.expeditie-anton.... - Kosten: 695 euro excl. BTW Je wilt het verschil maken, meebouwen aan de bibliotheek van de toekomst. Je bent creatief en hebt een visie over hoe het anders kan. Jij wilt ook jouw bibliotheek en collega’s hierin meenemen, maar hoe pak je dat nou aan? We leren je te innoveren door te doen. Tijdens deze tweedaagse training leer je gestructureerd je ideeën vorm te geven.
Samen maken we van een geeltje een start-up die klaar is om uitgetest te worden bij de doelgroep.

Bibliotheek Eindhoven
Emmasingel 22
5611AZ Eindhoven
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
29
mrt

Media Ukkie Dagen 2019: van speen tot game

Heide G. plaatste op 06/12/2018 - 13:49 het volgende evenement:
29 mrt 2019 (Hele dag) t/m 5 apr 2019 (Hele dag)
Campagne
Media Ukkie Dagen 2019: van speen tot game Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee en als ouder heb je even je handen vrij. Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? En de filmpjes en spelletjes die ze bekijken en spelen, is dat goede content? De Media Ukkie Dagen van vrijdag 29 maart tot en met vrijdag 5 april 2019 staan in het teken van het thema ‘van speen tot game’. Tijdens deze week krijgen ouders en (professionele) opvoeders antwoord op concrete vragen over mediaopvoeding zoals: wat zijn goede apps, games en video’s voor jonge kinderen, kun je je kind aanleren zélf op tijd te stoppen met media? En hoe doe je dat dan? Doet jouw organisatie mee? Als bibliotheek, kinderopvang, mediacoach of mediawijsheid professional kun je meedoen aan de Media Ukkie Dagen door een activiteit te organiseren. Adviseer bijvoorbeeld ouders en opvoeders over mediaopvoeding aan de hand van de MediaDiamant of organiseer een informatief café waarin je de leukste en leerzaamste apps voor de allerkleinsten laat zien met behulp van Mediasmarties en Cinekid AppLab. In aanloop naar de campagne komt er meer informatie beschikbaar op www.mediaukkies.nl, zoals campagnemateriaal en tips om met ukkies en media aan de slag te gaan. Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen