Agenda (Openbaar) - per maand

Alleen wie/wat ik volg

april 2018

5
apr
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Moderator Noord- en Zuid-Holland, Nicky D.

Kenniscirkel Studiekringen50plus: blijven leren me...

Communicatie P. plaatste op 22/02/2018 - 15:31 het volgende evenement:
5 apr 2018 9:30 t/m 13:00
Congres / Kennisdag

 

Een studiekring voor ouderen is een succesvolle combinatie van ontmoeten, ervaringen delen en op de hoogte blijven. "Het houdt het hoofd jong en bevredigt de nieuwsgierigheid", aldus een van de deelnemers. Op 5 april organiseert ProBiblio een kenniscirkel over dit onderwerp. Voor bibliotheken zijn studiekringen een mooie kans om invulling te geven aan het thema 'Leven Lang Leren', maar ook om bij te dragen aan het voorkomen van eenzaamheid.

Zelfsturend

Een studiekring werkt volgens het principe van zelfsturing waarvan is gebleken dat het goed werkt. Platform Studiekringen50plus ontwikkelde het concept en geeft trainingen bij het opzetten en begeleiden van een studiekring. Idee is dat een getrainde professional in drie bijeenkomsten de groep 'op weg helpt' en de fundering legt voor de verdere bijeenkomsten en ontwikkeling van de studiekring. Uiteindelijk is het idee dat de groep zelfsturend wordt en er geen begeleiding meer nodig is.

Voor meer informatie en inschrijven!

Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
6
apr

Media Ukkie Dagen 2018: Dreumesen, peuters en kleu...

Marleen W. plaatste in de groep Bibliotheek en mediaopvoeding 0-6 jaar op 07/03/2018 - 14:41 het volgende evenement:
6 apr 2018 (Hele dag) t/m 13 apr 2018 (Hele dag)
Campagne

De allerkleinsten weten hun weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staan de Media Ukkie Dagen 2018 in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen. Want, hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aanleren? En wat kun je jouw dreumes, peuter en kleuter nu al leren over het omgaan met media? Het thema van de Media Ukkie Dagen 2018 is dan ook ‘Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?’.

(bron: www.mediaukkies.nl

Doe jij mee als Bibliotheek? Zet je activiteiten dan op de kaart.

Twitteren? Gebruik hashtag #MUD18

 

Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
6
apr

Media Ukkie Dagen 2018

Heide G. plaatste op 18/01/2018 - 10:06 het volgende evenement:
6 apr 2018 9:50 t/m 13 apr 2018 10:50
Campagne

Thema Media Ukkie Dagen

Het thema van de Media Ukkie Dagen 2018 is ‘Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?’ De allerkleinsten weten hun weg in de 'digitale wereld' razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staan de Media Ukkie Dagen in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen.

Want, hoe doe je dat: kinderen mediawijs gedrag aanleren? En wat kunnen ouders hun dreumes, peuter of kleuter nu al leren over het omgaan met media? Hoe zorgen we ervoor dat kinderen niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van media een goede start meegeven?

In samenwerking met bibliotheken, netwerkpartners van het Mediawijzer.net netwerk, journalisten en bloggers geven we tijdens de campagne antwoord op bovenstaande vragen en helpen we ouders op weg in de mediaopvoeding.

Meer informatie over de Media Ukkie Dagen vind je op de website mediaukkies.nl

 

De bibliotheek - ook voor mediaukkies: organiseer een activiteit!

Graag nodigen wij alle bibliotheken in Nederland weer uit om mee te doen met de Media Ukkie Dagen door zelf een activiteit te organiseren om ouders bewust te maken van het belang van goede mediaopvoeding en tips te geven hoe ze dat goed kunnen doen. 

Doet jouw bieb mee met de Media Ukkie Dagen door een activiteit te organiseren (ouderbijeenkomst, peuterappcafe, tabletcafe etc)? Zet deze activiteit direct bij ons op de kaart! https://www.mediaukk...

Heb jij als bibliotheek (media) wijze tips voor apps, tvprogramma's, games, boekjes ed? Of mooi materiaal/brochures over mediaopvoeding gericht op ouders?voor ouders met jonge kinderen (0 t/m 6)? Mail deze naar onze redactie (info@mediawijzer.net), dan kijken zij of ze het kunnen opnemen op de TIPS pagina.

Wil je berichten over de Media Ukkie Dagen of online aangeven dat je bibliotheek mee doet met de Media Ukkie Dagen? Dan vindt je de toolkit met teksten en banners/logo's en informatie over de handige MediaDiamant hier: https://www.mediaukk...

Er wordt nog een poster uitgegeven, deze wordt in aanloop naar de Media Ukkie Dagen gepubliceerd in de toolkit. 

 

Landelijk!
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
10
apr
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Marleen W., Miranda S., Elly C., Joke K.

Congres DigiStart, wegwijzer in mediaopvoeding 0-6...

Marleen W. plaatste in de groep Bibliotheek en mediaopvoeding 0-6 jaar op 09/03/2018 - 15:02 het volgende evenement:
10 apr 2018 9:30 t/m 16:30
Congres / Kennisdag

Tijdens de MediaUkkieDagen vindt op dinsdag 10 april bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum het congres DigiStart, wegwijzer in mediaopvoeding 0-6 jaar plaats. Het congres is exclusief voor medewerkers van bibliotheken, consultatiebureaus, peuterspeelzaal en kinderopvang.

In het programma is onder meer aandacht voor de breinontwikkeling van jonge kinderen in relatie tot mediaopvoeding, wat is mediaopvoeding, de laatste stand van zaken rond onderzoek en opleidingen en natuurlijk de ervaringen in bibliotheken. 

Key-note sprekers zijn Betsy van de Grift, auteur van o.a. het boek Peuteren en Kleuteren, en Peter Nikken, psycholoog, specialist en lector Jeugd & media aan Hogeschool Windesheim. We staan ook stil bij de resultaten van de pilot DigiStart in Bibliotheek VANnU en Bibliotheek Rivierland. Meer informatie over de pilot. Daarnaast is er aandacht voor de ervaringen met mediaopvoeding voor de allerkleinsten in andere bibliotheken. 

De organisatie is in handen van de Koninklijke Bibliotheek in samenwerking met het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), Boekstart, Mediawijzer.net, Kind en Media, Bibliotheek VANnU en Bibliotheek Rivierenland. Meer informatie over het programma en aanmelding klik hier!.

 

Nederlands Instituut Beeld en Geluid
Mediapark Boulevard 1
Hilversum
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
10
apr
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Antina van der V., Landelijk Moderator Levien den B.

10 april: landelijke marketeersmiddag

Karlijn van der L. plaatste in de groep e-books op 15/02/2018 - 18:11 het volgende evenement:
10 apr 2018 18:10 t/m 19:10
Congres / Kennisdag

Kom op dinsdagmiddag 10 april ook naar de landelijke marketeersmiddag in Utrecht. Ben je marketeer en werk je bij een Bibliotheek? Dan ben je van harte uitgenodigd! 

Wat gaan we doen? 
De middag staat in het teken van kennisdeling over de verschillende marketingkanalen, meer samenwerken en netwerken. Er zijn deelsessies over SocialBieb, Klantmailings, Online advertising, Landelijke huisstijl en Adobe analytics. Bovendien wordt er afgetrapt met een inspiratiesessie en de KB geeft een update over de (marketing van de) online Bibliotheek. 

Waar en waneer? 
Je bent welkom op dinsdagmiddag 10 april om 12:45 uur in Utrecht. We sluiten tussen 15:30 en 16:30 uur af met een netwerkborrel. De exacte locatie maken we later bekend. Wil je erbij zijn? Meld je dan vóór 24 maart aan bij Karlijn.vanderlelij@....

Download iCal: in mijn agenda plaatsen
Koninklijke Bibliotheek
uitklappen (lees verder)inklappen
17
apr

Webinar Volgsysteem Oefenen.nl | 17 april 16.00 - ...

Jomi R. plaatste in de groep Oefenen.nl 1 week 2 dagen geleden het volgende evenement:
17 apr 2018 16:00 t/m 17:00
Training / Workshop

Wil je (beter) leren werken met het Volgsysteem van Oefenen.nl? Op 17 april van 16.00 - 17.00 uur geeft Anne-Lies Schrijvers van Oefenen.nl uitleg en tips. Weet je direct hoe je vorderingen bijhoudt, leerroutes klaarzet en contact houdt met deelnemers. En wat er is vernieuwd op Oefenen.nl. 
> Meld je hier aan

 

Online
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
19
apr
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Moderator Noord- en Zuid-Holland, Nicky D.

Bijeenkomst Memory Express

Communicatie P. plaatste 1 week 4 dagen geleden het volgende evenement:
19 apr 2018 10:00 t/m 13:00
Training / Workshop

Op donderdag 19 april van 10.00 tot 13.00 uur in het Museum van de 20ste Eeuw in Hoorn is de bijeenkomst Memory Express over  Collecties en diensten van de Bibliotheek voor ouderen en hun mantelzorgers. 

De oudere doelgroep groeit en wij laten zien hoe je als bibliotheek meebeweegt om in te spelen op de speciale wensen en behoeften van hun begeleiders. Van prachtige collecties kijkboeken en succesvolle activiteiten tot nieuwe mogelijkheden met Augmented en Virtual reality. In het Museum van de 20ste eeuw (tweede plaats 'Dagje weg van het jaar award' 2017) in het bezienswaardige Hoorn ontvangen wij graag leesexperts van bibliotheken die samen de nieuwe trends en beproefde successen willen delen en uitproberen.

Lees meer en schrijf je direct in!

Download iCal: in mijn agenda plaatsen
ProBiblio Evenementen
uitklappen (lees verder)inklappen
24
apr

Makersbase & Maker Faire Eindhoven: CALL FOR MAKER...

Karlijn M. plaatste in de groep Bibliotheek als werkplaats op 23/03/2018 - 13:15 het volgende evenement:
24 apr 2018 19:30 t/m 22:00
Congres / Kennisdag

https://www.facebook.com/events/234778510426317/
De Eindhoven Maker Faire 2018 presenteert eind september het beste uit de maakindustrie en het maakonderwijs. Omdat dat nog 6 maanden geduld vraagt, organiseren we op dinsdag 24 april de Makers Meet-up: Maker Faire. Wil jij (beginnend maker of professional) jouw doe-het-zelf uitvindingen en nieuwe technische snufjes delen met andere creatieve makers? Stuur dan NU een mailtje aan Karlijn Muller (k.muller@nieuweveste.nl)!

Op 22 maart gaf de Maker Faire een doorkijkje naar het festival eind september. Makersbase presenteerde daar de stand van zaken na 1 jaar makersplaats in Bibliotheek Breda. Bijgaand mijn presentatie.

Bibliotheek Breda, Molenstraat 6
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen