Agenda (Openbaar) - per maand

Alleen wie/wat ik volg

oktober 2018

1
okt

Training E-mailmarketing

Communicatie P. plaatste op 01/10/2018 - 09:28 het volgende evenement:
1 okt 2018 9:30 t/m 12:30
Training / Workshop

We nodigen je uit voor de training E-mailmarketing op 1 november. Na deze training haal jij nog meer uit je nieuwsbrief en e-mailcampagnes. Daarbij komen er relevante cijfers aan bod en krijg je de mogelijkheid om al jouw vragen te stellen.

Tijdens de inloop, vanaf 9.00 uur, kun je een check up laten doen van jouw nieuwsbrief door ‘Dokter Nieuwsbrief’! Neem deze dus (geprint) mee, indien je dit leuk vindt.

Het programma:

Tips voor een goede nieuwsbrief - breder dan alleen opvallen
Actuele cijfers
Privacy, wat is er veranderd?
Campagnes voor jouw bibliotheek
Monitoren en beheren campagnes
Campagne(s) inrichten in Hellodialog
Vragenkwartiertje

De ochtend vindt plaats op donderdag 1 november van 9.30 tot 12.30 uur bij ProBiblio in Hoofddorp. Aansluitend wordt er een lunch verzorgd.

Lees meer en schrijf je direct in!

 

Download iCal: in mijn agenda plaatsen
ProBiblio Evenementen
uitklappen (lees verder)inklappen
1
okt

Workshop ‘vloggen’: filmen en monteren met je iPad...

Communicatie P. plaatste op 13/08/2018 - 12:38 het volgende evenement:
1 okt 2018 10:00 t/m 12:30
Training / Workshop

Om professioneel ogende video’s te maken, heb je tegenwoordig geen grote filmstudio’s meer nodig. Met je iPad of iPhone heb je een complete filmstudio in handen. Je kunt ermee filmen, bewerken en afspelen. Helaas haalt nog niet iedereen het maximale uit zijn mobiele filmstudio.

In deze workshop (wordt 2x gegeven,  namelijk op 1 oktober en 9 november) leer je hoe je mooie filmbeelden schiet en hoe je deze bewerkt tot een complete film met muziek en tekst. Na de workshop kan je bijvoorbeeld gaan vloggen over je eigen bibliotheek of video’s maken van alle leuke activiteiten die bij jullie plaatsvinden. 

Om mee te doen moet je beschikken over een eigen iPad of iPhone met daarop de app iMovie. Neem deze (opgeladen) mee naar de workshop.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Actie!

Meld je aan als vlogger voor Bibliotheekplaza 2018 op 27 september en je mag gratis naar het evenement EN deelnemen aan de vlog-workshop! Stuur een e-mail aan bibliotheekplaza@pro... met jouw motivatie om te vloggen tijdens #biebplaza en we nemen zo spoedig mogelijk contact op!

---------------------------------------------------------------------------------------------

Lees meer en schrijf je in!

Download iCal: in mijn agenda plaatsen
ProBiblio Evenementen
uitklappen (lees verder)inklappen
4
okt

Landelijke bijeenkomst voor Catalogusspecialisten ...

Lieke de V. plaatste in de groep Catalogiseren & NBC op 09/07/2018 - 15:40 het volgende evenement:
4 okt 2018 11:00 t/m 16:00
Congres / Kennisdag

Reserveer 4 oktober om bijgepraat te worden over de ontwikkelingen rondom metadata. Aan bod komen in elk geval: NBC+, GGC, bezitsynchronisatie en de plannen van NBD Biblion om het metadateren te automatiseren m.b.v. KI(Kunstmatige Intelligentie).   

Bibliotheek Utrecht
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
Werkgroep Metadata Openbare Bibliotheken
uitklappen (lees verder)inklappen
11
okt

OCLC Contactdag 2018 – Het is mensenwerk

Vincent J. plaatste op 16/07/2018 - 15:54 het volgende evenement:
11 okt 2018 (Hele dag)
Congres / Kennisdag

De OCLC Contactdag vindt plaats op donderdag 11 oktober 2018 in De Doelen in Rotterdam (Nederland). Dit jaar is het thema Het is mensenwerk.

Technologie is dagelijkse realiteit voor ons allemaal. Maar mensen maken het verschil: creativiteit en vernuft in het toepassen van innovaties zijn geen activiteiten die door technologie kunnen worden overgenomen. Wat betekent de veranderende rol van de bibliotheek voor de medewerkers?
 
De OCLC Contactdag is bedoeld voor directies en medewerkers van bibliotheken in Nederland en Vlaanderen. Op de dag is aandacht voor brancheontwikkelingen bij openbare, wetenschappelijke en speciale bibliotheken. Ook gaan we in op de stand van zaken en ontwikkelingen bij OCLC.

Bezoek www.oclccontactdag.nl voor meer informatie en meld u aan.

De Doelen (Willem Burger Kwartier)
Kruisplein 40
3012CC Rotterdam
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
11
okt
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Kim K.

Landelijke Digisterkerdag op 11 oktober 2018!

Kim K. plaatste in de groep Digisterker- Werken met de E- overheid op 14/06/2018 - 08:30 het volgende evenement:
11 okt 2018 (Hele dag)
Congres / Kennisdag

De 5e landelijke Digisterkerdag vindt dit jaar plaats in Den Haag! En wel op donderdag 11 oktober.  Reserveer deze datum alvast in je agenda. Later meer over het programma en hoe je je kunt aanmelden!

 

COMM Museum- Communicatie museum Den Haag
Den Haag
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
stichting Digisterker
uitklappen (lees verder)inklappen
18
okt

Circus Cubiss

Leyla T. plaatste op 01/10/2018 - 08:48 het volgende evenement:
18 okt 2018 9:30 t/m 15:00

Op 18 oktober presenteren wij ‘Een leven lang jongleren’. Een uniek programma voor alle maatschappelijke, culturele en onderwijsinstellingen die meer willen samenwerken. Kijk je ogen uit in onze piste vol bijzondere samenwerkingen die tot de verbeelding spreken. We doen dat op een heel speciale plek: Het terrein van Festival Circolo in Tilburg. Reserveer nu je gratis kaartje!

Wat moet je doen om succesvol samen te werken? En wat vooral niet? De beste lessen leer je uit de praktijk. Daarom presenteert Circus Cubiss een bonte stoet van inspirerende showcases uit Limburg, Noord-Brabant en de rest van Nederland. Voorbeelden waarbij de samenwerking met onverwachte partners tot verrassende resultaten heeft geleid.

Schrijf je nu in via https://www.cubiss.nl/agenda/circus-cubiss 

Programma

9.30 -10.00 Ontvangst
10.00 -10.35 Opening Circus Cubiss
10.35- 10.50  Gesprek tussen de Brabantse gedeputeerde Henri Swinkels en directeur van Festival Circolo Marc Eysink Smeets over het nieuwe Circus en samenwerken
10.50 -12.30 Voorstelling
​Een bonte stoet van inspirerende showcases uit Limburg, Noord-Brabant en de rest van Nederland.  Een greep uit het programma:

Hoe krijg je nieuw publiek in het museum? 
In STUDIO i werken Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven samen om de drempel van musea te verlagen.
Hoe zorg je voor meer contact in een wijk?
In Hart voor je wijk in Nederweert maken leerlingen van een basisschool intensief kennis met het verenigingsleven in hun wijk. Ze brengen de wijk in beeld met foto's en interviewen buurtbewoners. Er worden clinics georganiseerd en ze gaan op bezoek bij ouderen.
Hoe bereik je niet alleen je geijkte doelgroep?
In Brede buurt Oosterhout slaan primair onderwijs, bibliotheek, sportcoaches en centrum voor de kunsten de handen ineen. Samen lukt het ze om kwetsbare groepen in de samenleving aan te spreken, die ze alleen maar lastig kunnen bereiken.

12.30- 13.30 Lunch
13.30- 14.15 Acteur en regisseur Frank Lammers over het samenwerken met verschillende disciplines aan een gezamenlijk doel
14.15 - 14.30  Limburgse gedeputeerde Hans Teunissen over het thema samenwerken
14.30 -15.00 Spannende afsluiting
15.00  Borrel

Nog meer circus 
Onder de eerste aanmelders verloten wij kaartjes voor circusvoorstelling Fahraway. De voorstelling start om 16:30 uur. Je kunt hier dus direct na Circus Cubiss naartoe.

Kom samen 
Naar een circus kom je natuurlijk niet alleen. Stuur deze uitnodiging daarom vooral door, iedereen is welkom. Denk aan iemand met wie je altijd al eens had willen samenwerken. Of iemand met wie je al een samenwerking hebt. Laat je inspireren en ga naar huis met een tas vol praktische tips.

Festival Circolo, Leijpark Tilburg
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
25
okt

Story Start-Up

Eline S. plaatste 17 uur 36 min geleden het volgende evenement:
25 okt 2018 9:30 t/m 13:00
Training / Workshop

"Great stories happen to those who tell them"

Storytelling, hoe pak je het als bibliotheek aan? In deze workshop gaan we aan de slag met elementen en werkvormen van storytelling. Dit doen we vanuit het thema van de maand van de geschiedenis: opstand. 

Theaterhotel Oranjerie
Kloosterwandplein 12-16
6041JA Roermond
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen