Agenda (Openbaar) - per maand

Alleen wie/wat ik volg

februari 2017

2
feb

Expertmeeting Programma, Catalogus en YouTube

Lex van H. plaatste op 05/01/2017 - 13:04 het volgende evenement:
2 feb 2017 12:00 tot 16:00
Congres / Kennisdag

Op 2 februari organiseert de NOBB, i.s.m. Cubiss en mede dankzij de KB, een expertmeeting om samen te praten over en te werken aan een oplossing voor het volgende probleem: 

Een programmerende bibliotheek organiseert activiteiten, projecten, debatten en lezingen over velerlei onderwerpen, vaak verbonden met de collectie. Om de programma’s vast te houden wordt beeldmateriaal ontwikkeld, op YouTube gezet en via de bibliotheekwebsite doorzoekbaar en toegankelijk gemaakt. Door opschaling kan er een landelijk archief ontstaan van projecten dat ook door andere bibliotheken als database voor ideeën gebruikt kan worden.
Hoe ontwikkelen we op een snelle manier dat beeldmateriaal, hoe zetten we dat op een goede manier op YouTube en hoe verbinden we dat op een goede manier met onze catalogus?

Naast een aantal gasten uit medialand is deze expertmeeting vrij toegankelijk voor geïnteresseerden: Denk je dat je iets toe te voegen hebt aan de discussie dan ben je van harte welkom op donderdag 2 februari 2017 van 12.00 uur tot 16.00 uur bij Cubiss aan de Statenlaan 4 te Tilburg.  We beginnen met een eenvoudige en informele lunch dus graag even aanmelden bij Lex van Hulten: lh@nobb.nl
 

Cubiss
Statenlaan 4
5042RX Tilburg
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
NOBB, Cubiss
uitklappen (lees verder)inklappen
9
feb
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Marieke H.

Presentatie 10 innovatieve projecten

Grietje S. plaatste in de groep Innovatie op 14/12/2016 - 09:37 het volgende evenement:
9 feb 2017 12:15 tot 17:30
Congres / Kennisdag

Op donderdag 9 februari organiseert de Koninklijke Bibliotheek samen met de Innovatieraad voor de tweede keer een middagbijeenkomst over ‘Innovatie in de praktijk’ voor openbare bibliotheken. De tien projecten die de KB meefinanciert worden gepresenteerd en de makers gaan in gesprek met de zaal over hun bijdrage aan de innovatie van openbare bibliotheken. De middag wordt begeleid door Erna Winters en Klaas Jan Mollema, leden van de Innovatieraad.

Aanmelden kan via deze pagina.

KB
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595BE Den Haag
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
14
feb

Collectioneren Nieuwe Stijl

Goswin K. plaatste op 21/12/2016 - 08:08 het volgende evenement:
14 feb 2017 12:00 tot 17:00
Congres / Kennisdag

Iedere bibliotheek is met zijn omgeving in gesprek over de toekomst van de bibliotheek. Een vraagstuk dat urgenter is dan ooit, gezien de voortgaande digitalisering van informatie, veranderingen in de samenleving en de terugtrekkende beweging van de overheid. Om richting te geven aan de ‘bibliotheek van de toekomst’ zijn bibliotheken zoekende. Een belangrijke vraag die daarbij wordt gesteld, is wat de rol en betekenis van de collectie is. Op 14 februari gaan we hier samen dieper op in.

Download hier het visiestuk 'Via collectie naar connectie' dat het Ministerie van Verbeelding heeft geschreven. In het stuk worden tien aanbevelingen gedaan, die je mogelijk kunnen helpen bij het formuleren van nieuw collectiebeleid en in ieder geval input geven voor een discussie hierover.

Bekijk hier het totale programma.

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door de provincies Noord-Brabant en Limburg. Medewerkers van bibliotheken uit de provincies Brabant en Limburg kunnen deze bijeenkomst daarom kosteloos bijwonen. Voor overige bezoekers geldt een tarief van €89,-.

Seats2meet Strijp-S
Torenallee 24
5617 BD Eindhoven
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
16
feb
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Moderator Noord- en Zuid-Holland, Nicky D.

Bijeenkomst de Bibliotheek op school voortgezet on...

Communicatie P. plaatste in de groep De Bibliotheek op school - voortgezet onderwijs op 13/01/2017 - 11:16 het volgende evenement:
16 feb 2017 10:00 tot 14:00
Congres / Kennisdag

Tweemaal per jaar is er een provinciale bijeenkomst over de Bibliotheek op school voor het voortgezet onderwijs. Het doel is om van elkaars expertise te leren en er samen voor te zorgen dat er good practises beschikbaar komen. Bij deze bijeenkomsten zijn onder andere de bibliotheken aanwezig die meedoen met de stimuleringsregeling dBos vo van Kunst van Lezen, maar de inschrijving staat ook open voor andere bibliotheken.

De eerste bijeenkomst van dit jaar vindt plaats op 16 februari 2017 van 10.00 uur tot 14.00 uur. Deze organiseren we op een heel bijzondere locatie: het Museum Volkenkunde in Leiden. We doen dat in de vorm van een ‘Open Space’: een soort forum waarbij de aanwezigen een eigen vraag in kunnen brengen. Dus, heb je een vraag waarvan je het antwoord nog niet weet en waarover je met anderen in gesprek wilt gaan om eventueel acties te ontwikkelen? Dan heb je nu de gelegenheid om die naar voren te brengen! Het gaat om het agenderen van onderwerpen die urgent en relevant zijn binnen dBos vo. De bijeenkomst is erop gericht om inspirerende ervaringen op te doen, nieuwe inzichten te verkrijgen en met concrete acties naar huis te gaan!

We bepalen met elkaar de onderwerpen waarvoor we elkaars expertise nodig hebben. Onderwerpen waarover je de eigen deskundigheid kunt delen en waar jullie organisatie het meest tegenaan loopt.

Kom op 16 februari naar de bijeenkomst de Bibliotheek op school voortgezet onderwijs en breng je eigen vraag in!

Deze bijeenkomst is onderdeel van de stimuleringsregeling dBos vo van Kunst van Lezen.

Download iCal: in mijn agenda plaatsen
ProBiblio Evenementen
uitklappen (lees verder)inklappen