Agenda (Openbaar) - per maand

Alleen wie/wat ik volg

september 2017

5
sep

Bijeenkomst de Bibliotheek op school voortgezet on...

Communicatie P. plaatste in de groep De Bibliotheek op school - voortgezet onderwijs op 21/07/2017 - 11:14 het volgende evenement:
5 sep 2017 10:00 tot 15:30
Congres / Kennisdag

Afgelopen jaar hebben verschillende Bibliotheken de stimuleringsregeling dBos vo ontvangen en dus met tenminste één school voor voortgezet onderwijs samengewerkt. Het einde van het schooljaar komt in zicht en daarmee ook van de stimuleringsregelingsperiode.

Tijd om terug te kijken en met elkaar te delen wat er is gedaan en geleerd. Zoals bekend, waren er aan de stimuleringsregeling drie bijeenkomsten verbonden: een startbijeenkomst (op 5 september 2016 in Hoofddorp), een tussenbijeenkomst (op 16 februari in Museum Volkenkunde in Leiden) en een afsluitende bijeenkomst op 5 september aanstaande in Hoofddorp, waarvoor je hierbij van harte wordt uitgenodigd. Ook bibliotheken die zonder de stimuleringsregeling met vo-scholen hebben samengewerkt en ervaringen willen delen, zijn welkom op deze bijeenkomst.

Meer informatie en inschrijven

Download iCal: in mijn agenda plaatsen
ProBiblio Evenementen
uitklappen (lees verder)inklappen
6
sep

International conference Brick by brick - Extendin...

Goswin K. plaatste op 26/04/2017 - 12:55 het volgende evenement:
6 sep 2017 (Hele dag)
Congres / Kennisdag

The region of West-Brabant works hard on preventing and fighting illiteracy and delays in language development. Several years ago, the partnership ‘Skills for life West-Brabant’ was established. Within this partnership, ROC West-Brabant, the libraries, Cubiss Brabant and Stichting Lezen & Schrijven work closely together. A lot of knowledge and experience is shared on a national level. In addition, we look beyond our national borders and examine best practices and approaches used by European counterparts.

On September 6th 2017, we will organise the international conference ‘Brick by brick,extending the Literacy houses approach’. During this conference, we will share our experiences as well as those of our European counterparts. The central theme of the conference focuses on the building blocks that are required for establishing and structurally embedding a successful Literacy house.

Lees verder

Nieuwe Veste Breda
Molenstraat 6
4811 GS Breda
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
6
sep
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Lianne K., Landelijk Moderator Levien den B., Ricardo M., Sheila S., Nicole Bisscheroux Moderator L.

Brick By Brick. internationale conferentie door on...

Lianne K. plaatste op 02/08/2017 - 14:08 het volgende evenement:
6 sep 2017 9:30 tot 17:00
Congres / Kennisdag

Extending the Literacy houses approach

On September 6th 2017, we will organize the international conference ‘Brick by brick, extending the Literacy houses approach’. During this conference, which will be chaired by Marianne van den Anker, we will share our experiences as well as those of our European counterparts. The central theme of the conference focuses on the building blocks that are required for establishing and structurally embedding a successful Literacy house.

Nieuwe Veste
Molenstraat 6
4811 GS Breda
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
7
sep
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Landelijk Moderator Levien den B.

Digitale Boot Camp!

Kim L. plaatste in de groep Route 2020 op 12/06/2017 - 11:25 het volgende evenement:
7 sep 2017 13:00 tot 16:30
Congres / Kennisdag

Noteer in je agenda: donderdag 7 september in de Nieuwe Bibliotheek in Almere, PleisterPlaatsOntmoeting Route 2020

 

Boot Camp
Wie wil er nou niet fit en sterk zijn om zich te concentreren op de inhoudelijke kansen die er liggen voor de digitale Bibliotheek?! De fitsten onder ons gaan hun digitale kennis en kunde inzetten voor een spraakmakende digitale campagne. De overige deelnemers krijgen een unieke workout die bestaat uit 3 onderdelen: content maken, in de markt zetten en distribueren.

Deze Boot Camp is voor alle collega’s die hun digitale conditie of kracht willen verbeteren. Je krijgt de kans om je grenzen te verleggen.
 
Tijdens deze PleisterPlaatsOntmoeting …
• Test het duo 'local heroes' Sven & Daniel met een quiz of we voldoende voorbereid zijn op de steeds meer digitaliserende maatschappij. https://www.youtube....
 
• Geven Adham Laamraoui (Almere) en Stefan de Bruin (BiSC) een inhoudelijke introductie voordat we aan de slag gaan:
 
- de levensloop van Biblyo – van geboorte tot het huidige stadium van de puberteit; hoe werkt het, wat vergt het en wat zijn de resultaten?
 
- content-strategieën vanuit de noodzaak om het brede publiek te bereiken in relatie tot medewerkers, privacy, samenwerking tussen bibliotheken.
 
Stilgestaan wordt bij Social CRM (Customer Relationship Management), de tool Coosto, de content van de KB, zoals Delpher, ruim 60 miljoen pagina’s uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Maar ‘wie weet het’?!
 
• Ervaren we met elkaar hoe het werkt om content te maken, in de markt te zetten en te distribueren.
 
• Bekijken we de première van de campagne die ter plekke is gemaakt.
 
• Peilen we de animo om Biblyo vleugels te geven door de schaal te vergoten.
 
• Roepen we op om naar de finale PleisterPlaats te komen op maandag 20 november 2017 in Cultura Ede.
 
• Praten we na bij de borrel en doen we zaken.

 

Schrijf je nu alvast in op: http://www.debibliot...

 

 

 

Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
12
sep

Kenniscirkel Samenwerking met Bedrijven

Communicatie P. plaatste op 15/08/2017 - 12:35 het volgende evenement:
12 sep 2017 13:00 tot 16:30
Congres / Kennisdag

Op dinsdagmiddag 12 september organiseert ProBiblio de kenniscirkel 'Samenwerking met bedrijven'.

Ruim de helft van de laaggeletterden van 16 tot 65 jaar heeft werk. De samenwerking met bedrijven is dan ook een van de speerpunten bij de bestrijding van laaggeletterdheid. Ruim 500.000 laagtaalvaardige mensen werken in branches zoals de logistiek, productiewerk, detailhandel, zorg, schoonmaak en afvalverwerking. Ook zij hebben basisvaardigheden nodig voor een duurzame participatie op de arbeidsmarkt. 'Educatie op de werkvloer' is niet alleen nuttig voor deze werknemers, maar strekt ook tot voordeel van de werkgevers. Denk bijvoorbeeld aan bredere inzetbaarheid, invoering van bedrijfsinnovatie, productieverhoging, een beter bedrijfsklimaat, betere kennis van de veiligheidsvoorschriften en minder ziekteverzuim. Kortom, educatie op de werkvloer is een belangrijk element van goed werkgeverschap.

De samenwerking tussen de Bibliotheek en bedrijven staat nog in de kinderschoenen. Toch zijn er good practices. Tijdens de kenniscirkel nemen we je graag mee langs voorbeelden die een aantal bibliotheken zullen presenteren. Evenals het stappenplan dat ProBiblio heeft geschreven. Hiermee kun je de samenwerking tussen de Bibliotheek en bedrijf concreet vormgeven. Vervolgens denken we met elkaar na hoe we komend jaar de samenwerking tussen Bibliotheek en bedrijven verder kunnen uitbouwen.

Je bent van harte welkom om deze kenniscirkel bij te wonen!

Download iCal: in mijn agenda plaatsen
ProBiblio Evenementen
uitklappen (lees verder)inklappen
18
sep

Werkbijeenkomsten Privacy in de praktijk, serie 1

Communicatie P. plaatste op 03/08/2017 - 16:20 het volgende evenement:
18 sep 2017 10:00 tot 16:00
Training / Workshop

Voor privacycoördinatoren van bibliotheekorganisaties in Zuid-Holland of Noord-Holland organiseert ProBiblio een serie van vier werkbijeenkomsten.

In deze vier werkbijeenkomsten ga je praktisch aan het werk om jouw Bibliotheek toe te rusten om aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te voldoen.

Op 25 mei 2018 moeten alle organisaties in Europa aan dezelfde privacyregels voldoen. Ook bibliotheken, als organisaties die persoonsgegevens verwerken, moeten dit regelen. Grotendeels zijn dat voor elke Bibliotheek dezelfde soort zaken, maar vanwege de lokale situatie zal de aanpak op detailniveau verschillen.

Data serie 1 
Maandag 18 september 2017   
Maandag 23 oktober 2017  
Maandag 20 november 2017
Maandag 12 februari 2018     

Data serie 2 
Donderdag 2 november 2017
Dinsdag 5 december 2017
Donderdag 18 januari 2018
Dinsdag 3 april 2018

Lees meer en schrijf je direct in!

Download iCal: in mijn agenda plaatsen
ProBiblio Evenementen
uitklappen (lees verder)inklappen
21
sep

Kenniscirkel Maakonderwijs in de Bibliotheek - 21 ...

Ruud Brok / Mediawijsheid / P. plaatste in de groep Community The Makers Library op 15/08/2017 - 12:59 het volgende evenement:
21 sep 2017 9:30 tot 15:00
Congres / KennisdagTraining / Workshop

Op 21 september organiseert ProBiblio een Kenniscirkel rondom het thema Maakonderwijs in de Bibliotheek. De Kenniscirkel is een samenwerking met de OBA en Waag Society en zal plaatsvinden in de maakplaats van OBA Waterlandplein. Kijk voor meer informatie op:

https://www.probiblio.nl/agenda/kenniscirkel-maakonderwijs-in-de-bibliotheek

OBA Waterlandplein
Waterlandplein 302
1024 NB Amsterdam
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
28
sep
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Moderator Noord- en Zuid-Holland, Nicky D.

Expeditie Bibliotheekplaza 2017

Moderator Noord- en Zuid-Holland, Nicky D. plaatste in de groep ProBiblio op 20/03/2017 - 12:21 het volgende evenement:
28 sep 2017 (Hele dag)
Congres / Kennisdag

Ga mee op Expeditie Bibliotheekplaza en je gaat met een rugzak vol nieuwe ervaringen naar huis! Ervaringen waarbij je over je eigen grenzen heen kijkt door slimme samenwerkingsverbanden aan te gaan, strategische keuzes te maken voor de toekomst, maar ook vaak door gewoon je gezonde verstand te gebruiken. Veel thema’s waar de Bibliotheek van nu mee te maken heeft, passeren de revue; in theorie, maar vooral ook in de o zo weerbarstige praktijk. Samenwerken binnen en buiten je organisatie, hospitality, positionering en de ontwikkeling van lange termijnstrategieën.

De inspirerende sprekers die deze boeiende expeditie leiden zijn Bas Haring en Hans Bassing. Zij zorgen ervoor dat dit een Bibliotheekplaza wordt, waar je nog lang over napraat!

Een ander moment in het jaar, op een nieuwe locatie... maar het concept blijft overeind: Bibliotheekplaza gaat je ook in 2017 verrassen, verbazen én inspireren.

Schrijf je in voor 1 mei en ontvang een mooie vroegboekkorting van €25,-!

Iedereen uit de bibliotheekbranche is welkom om ons te vergezellen tijdens dit bijzondere evenement. Wees erbij, en reserveer nu al je plaatsen!

PS: Kom je met je team, dan ben je verzekerd van een inspirerende teamdag!

Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
28
sep
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Moderator Noord- en Zuid-Holland, Nicky D.

Bibliotheekplaza 2017

Communicatie P. plaatste op 14/11/2016 - 15:55 het volgende evenement:
28 sep 2017 9:00 tot 17:00
Congres / Kennisdag

Op donderdag 28 september is het industriële rijksmonument van glas en staal, de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, de plaats waar jouw expeditie start! Bibliotheekplaza is het jaarlijkse evenement voor alle medewerkers van bibliotheken in Nederland waarbij ‘branchevreemde’ sprekers van ‘buiten naar binnen’ kijken.

Tijdens Expeditie Bibliotheekplaza vul je je rugzak vol met nieuwe ervaringen. Ervaringen waarbij je over je eigen grenzen heen kijkt door slimme samenwerkingsverbanden aan te gaan, strategische keuzes te maken voor de toekomst, maar ook vaak door gewoon je gezonde verstand te gebruiken.

Veel thema’s waar de Bibliotheek van nu mee te maken heeft, passeren de revue; in theorie, maar vooral ook in de praktijk: samenwerken binnen en buiten je organisatie, hospitality, positionering en de ontwikkeling van lange termijnstrategieën.

Ga mee op Expeditie Bibliotheekplaza, laat je inspireren en verrassen en ga met een rugzak vol ervaringen naar huis!
 

Een van de inspirerende sprekers die deze boeiende expeditie leidt is Bas Haring. Zijn geuzennaam is 'volksfilosoof'. Hij kan op een frisse en prikkelende manier wetenschap en filosofie begrijpelijk maken. Tijdens het verloop van de expeditie laat hij zien dat je zélf op een andere manier tegen zaken aan kunt kijken. Het antwoord krijg je niet zo maar aangereikt maar wel de vragen die je tot denken zetten.

Ook Remco Claassen is een van onze expeditieleiders, een rebelse spreker, trainer en auteur. Hij begeleidt de deelnemers een deel van de reis en stelt je de vraag: welke bergen wil je ontwijken en waar zijn juist de grotten met schatten te vinden? Leidt de snelste weg wel naar de juiste plek? Hij vertelt ons WAT er WAAROM moet gebeuren en HOE dat WANNEER gaat lukken. Zijn verhaal draait om het bepalen van de juiste strategie. Met zijn energieke no-nonsens presentatie laat hij een enorme indruk achter.

Derde spreker is Hans Bassing. Hij stelt je de vraag: waarom kiest iemand nou juist voor jouw organisatie? Hans Bassing is van mening dat gedrag en houding van mensen hét verschil maken, naar klanten en naar collega’s. Hij geeft je op 28 september handvatten om de expeditie succesvol te laten verlopen. Het gaat niet alleen om pure kracht maar ook om interactie tussen de expeditieleden. Hoe zorg jij ervoor dat jouw deelname leidt tot een bijdrage aan het team?

Profiteer voor 1 mei van een zeer aantrekkelijke korting op de entreeprijs van € 25,-!

Iedereen uit de bibliotheekbranche is welkom om ons te vergezellen tijdens dit bijzondere evenement. Wees erbij, en reserveer nu al je plaatsen!

PS Kom je met je team, dan ben je verzekerd van een inspirerende teamdag!

 

 

Download iCal: in mijn agenda plaatsen
ProBiblio Evenementen
uitklappen (lees verder)inklappen