Agenda (Openbaar) - per maand

Alleen wie/wat ik volg

februari 2018

15
jan
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Bart L.

Voeg een bronvermelding toe aan Wikipedia #Lib1Ref

Elma L. plaatste in de groep Wikipedia in de Openbare Bibliotheek op 15/01/2018 - 08:45 het volgende evenement:
15 jan 2018 8:30 t/m 3 feb 2018 17:30
Campagne

Bibliothecarissen helpen mee Wikipedia betrouwbaar te houden. Doe je mee? #1Lib1Ref

Wil jij jouw expertise inzetten om betrouwbare informatie beschikbaar te stellen aan een breed publiek? Doe dan mee met de wereldwijde actie #1Lib1Ref en voeg de komende weken (tenminste) één bronvermelding aan een Wikipediaartikel (pdf).

80% van alle Nederlanders gebruikt Wikipedia, jij waarschijnlijk ook. In de bibliotheeksector hechten we groot belang aan de betrouwbaarheid van informatie. Goede bronverwijzingen helpen daar enorm bij. Daarom organiseert Wikipedia net als voorgaande jaren van 15 januari t/m 3 februari 2018 One Librarian, One Reference (#1Lib1Ref).

Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
8
feb
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Maikel G.

Bijeenkomst bibliotheekinnovatie op 8 februari in ...

Grietje S. plaatste in de groep Innovatie op 16/01/2018 - 15:44 het volgende evenement:
8 feb 2018 9:30 t/m 14:30
Congres / Kennisdag

 Op donderdag 8 februari organiseert de Koninklijke Bibliotheek een bijeenkomst over bibliotheekinnovatie. De acht projecten die de KB meefinanciert worden gepresenteerd en de makers gaan in gesprek met de zaal over hun bijdrage aan de innovatie van openbare bibliotheken. 

 

Daarnaast zullen is er informatie over landelijke ontwikkelingen rond innovatie: de voortzetting van Route 2020, de Actieagenda en de vernieuwing van BiebtoBieb.

Praktisch informatie en aanmelden

Het plenaire programma begint om 9.30 uur in het Utrechts Centrum voor de Kunsten en duurt tot 14.30 uur. Er is voldoende gelegenheid om nader met de projecten kennis te maken. De toegang is gratis.

Het aanmeldformulier en meer informatie vind je hier.

KB
Postbus 90407
2595 BE Den Haag
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
13
feb

Kenniscirkel PiëzoMethodiek

Communicatie P. plaatste in de groep Vluchtelingen op 04/01/2018 - 15:10 het volgende evenement:
13 feb 2018 10:00 t/m 14:00
Congres / Kennisdag

“PiëzoMethodiek helpt mensen te worden hoe ze echt zijn”

Het bevorderen van zelfredzaamheid en de maatschappelijke participatie van burgers staat hoog in het bibliotheekvaandel. Vooral als het gaat om kwetsbare doelgroepen zoals laaggeletterden, laagopgeleiden en mensen met een migratie-achtergrond. Met ondersteuning van de PiëzoMethodiek krijgen mensen de gelegenheid zich te ontwikkelen naar een voor hun gewenste en passende rol in de maatschappij. Piëzo is vergelijkbaar met de participatieladder met een koppeling aan een deelnemersvolgsysteem. ProBiblio organiseert op 13 februari een kenniscirkel over Piëzo.

In samenwerking met de Stichting Piëzo en de Bibliotheek Oostland organiseert ProBiblio een Kenniscirkel over de zogeheten PiëzoMethodiek. Piëzo staat voor Participatie, Integratie en Emancipatie in Zoetermeer. Inmiddels wordt al in dertien gemeenten met de PiëzoMethodiek gewerkt. De bibliotheek is daarbij veelal een van de partners. Piëzo is een kristal dat gebruikt wordt voor ontstekingen. Piëzo laat een vonk ontstaan in en tussen mensen. Vanwege de goede resultaten is de verwachting dat het komende jaar meer gemeentes (en bibliotheken) met de methodiek gaan werken.

Met de PiëzoMethodiek krijgen mensen de gelegenheid zich te ontwikkelen naar een voor hun gewenste en passende rol in de maatschappij. Daarbij wordt uitgegaan van het talent van mensen om zichzelf verder te ontplooien en een maatschappelijk netwerk op te bouwen. Het geeft mensen de ruimte om zelf te ontdekken wat hun talenten zijn en hoe ze die willen gaan én kunnen benutten. De activiteiten van Piëzo zijn gericht zijn op taalverwerving, maatschappijoriëntatie, beroepsgerichte en laagdrempelige educatieve activiteiten.

Lees meer en schrijf direct in!

 

Download iCal: in mijn agenda plaatsen
ProBiblio Evenementen
uitklappen (lees verder)inklappen
19
feb

Trainingsdag Stichting DeBroekriem

Pieter V. plaatste in de groep Bibliotheek actief in het sociale domein op 12/01/2018 - 10:01 het volgende evenement:
19 feb 2018 10:00 t/m 16:00
Training / Workshop

Stichting DeBroekrem is een landelijk platform voor werkzoekenden. Op 19 februari organiseren wij een trainingsdag in samenwerking met KB. In de bijlage staat een flyer met informatie. Nieuwsgierig? Neem dan contact op via pieter@debroekriem.nl

Seats2meet Utrecht CS
Moreelsepark 65
3511EP Utrecht
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
Stichting DeBroekriem
uitklappen (lees verder)inklappen
19
feb
Dit is een gedeeld berichtDit bericht is gedeeld door: Tineke D., Karin O.

Organiseer meet-ups voor werkzoekenden

Pieter V. plaatste in de groep Community Bibliotheek en Basisvaardigheden op 08/02/2018 - 19:04 het volgende evenement:
19 feb 2018 10:00 t/m 16:00
Training / Workshop


Maandag 19 februari traint DeBroekriem 10 bibliotheken zodat de bibliotheken daarna zelfstandig netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden kunnen organiseren. Dankzij financiering vanuit de KB kunnen bibliotheek nu nog één van de laatste plekken claimen voor de trainingsdag. De trainingsdag vindt plaats op 19/2 van 10.00 tot 16.00 uur in Utrecht en bestaat onder andere uit een masterclass van trainer en bestsellerauteur Aaltje Vincent daarnaast vertelt toptrainer Romy de Rijk over Groepsdynamica. Ook krijg je meer informatie over wat het inhoudt als je in dit project stapt. Profiteer nu van dit unieke aanbod en meld je aan via https://www.debroekr...
 

Seats2meet Utrecht CS
Hoog Catharijne
3511EP Utrecht
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen
22
feb

Ontmoet je Walk&Talk collega's op 22 februari

Debbie H. plaatste op 12/01/2018 - 11:04 het volgende evenement:
22 feb 2018 11:30 t/m 17:00
Congres / Kennisdag

Dit jaar groeit de Walk&Talk - dé koffiepauze voor werkzoekenden naar ruim 100 locaties. Dat doen we samen met heel veel (nieuwe) begeleiders! Hoog tijd om kennis met elkaar te maken en te leren van al jullie praktijkervaring.

We hebben een gezellig, informatief en Bourgondisch programma voor jullie met 2 thema's:

1. Sla de brug naar werkgevers

2. Samenwerken aan steeds betere Walk&Talk bijeenkomsten.

Dus - leer zowel nieuwe als ervaren collega Walk&Talk begeleiders kennen op 22 februari en ga met nieuwe ideeen voor je bijeenkomsten weer naar huis.

Iedereen die betrokken is bij de uitvoering van de Walk&Talk bijeenkomsten (vrijwilligers, managers, directe collega’s) is van harte welkom. Annuleren kan tot 2 weken van tevoren.

We zetten de koffie graag voor je klaar!

Restaurant van Aken
Tramkade 24
5211 VB 's-Hertogenbosch
Download iCal: in mijn agenda plaatsen
uitklappen (lees verder)inklappen